martes, 30 de agosto de 2011
FEM PA...
Aquesta tarda els alumnes de 1r hem anat a l'aula de ciències a fer pa. Amb el projecte hem aprés que els egipcis basaben la seva dieta amb el pa. El pa que ells consumien estava fet amb: aigua, farina, sal i algunes herbes aromàtiques.
Però el pa que mengem nosaltres té altres ingredients... mireu quins ingredients necessitem i com ho hem fet.
INGREDIENTS:
- Farina
- Aigua
- Llevat
- Sal
ELABORACIÓ:
Primer hem fet la massa mare barrejant un proporció molt petita de tots els ingredients i l'hem deixada fermentar durant 2 hores.
Després en un bol a part, hem barrejat la farina i l'aigua, intentant que no quedessin grumolls. Seguidament em introduit la sal i el llevat.
Per tal que la massa quedi ben lligada des de bon començament hem unit la massa mare amb la que hem preparat a l'aula de ciències per la tarda. Seguidament amb l'ajuda d'una batedora manual i amb les mans hem aconseguit fer una massa uniforme.
En una safata em posat una mica de farina a la base i la massa. Ja estava tot preparat per posar-ho al forn durant una horeta. Just abans de l'hora de marxar em tret el pa del forn i ens hem emportat un trocet a casa per berenar.
Després de fer aquesta recepta...Quin ingredient fem servir per fer el pa, que no coneixien els egipcis?
- Els egipcis no utilitzaven el llevat, per això el seu pa era pla i sense volum. Era semblan a les "pites".
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario